התחדשות עירונית – תמ"א 38 – פינוי בינוי
איך תוכל להשביח את הדירה שלך באלפי שקלים ללא תשלום – תמ״א 38.
הבניין ישן?
מעוניין במרפסת חדשה, בניין חדש, מעלית או אפילו דירה גדולה יותר ללא תשלום?
גם אתה יכול לקבל כל זאת מבלי להוציא שקל מכיסך- תמ”א 38 /התחדשות עירונית – המדריך.
אז איך עושים את זה?
במיוחד עבורך חיברנו מאמר קצר המסביר את השלבים המצויים בהליך תמ”א 38, מה אתה יכול להרוויח ממנו וכמובן מה הסכנות האורבות בפתח.
מהי בעצם תמ"א 38 ומאיפה היא נולדה?
מתוך חשש שבהתרחשות רעידת אדמה חזקה בישראל, מבנים רבים יתמוטטו ויגרם נזק רב בנפש וברכוש, החליטה הממשלה בתאריך 03/2005 לאשר תוכנית מתאר ארצית לחיזוק מבנים בפני רעידות אדמה הידועה בשם תמ”א 38 (תוכנית מתאר ארצית).
תמ”א 38 הינה תמריץ לבעלי דירות ויזמים ומתן מענה למבנים ישנים, אשר אינם עומדים בתקן הישראלי 413 משנת 1980 הדורש את עמידותם של מבנים בפני רעידות אדמה ומטרתה לאפשר קבלת היתר בנייה לחיזוק המבנה בהליכים מהירים ובתוך כך להעניק זכויות בנייה לצורך מימון החיזוק.
למעשה המודל להתחדשות עירונית המיושם בישראל מבוסס על מנוע כלכלי דרך המגזר הפרטי ואלו מתקיימים באמצעות שלושה גורמים- התושבים המחזיקים בידם את הזכויות הקנייניות, היזמים אשר בידם היכולת הכלכלית והרשות המקומית המאשרת את התוכניות לביצוע.
ראוי לציין כי בעלי דירות המעוניינים לבצע חיזוק בבניינם יכולים בעצמם לממן את עלות החיזוק בהתאם לתמ”א 38, להעסיק קבלן מטעמם, לבנות דירות חדשות, למוכרן ולהתחלק בהכנסות אחרי כיסוי הוצאות חיזוק המבנה והבנייה החדשה, אלא שרוב בעלי הדירות מעדיפים להתקשר עם יזם במתווה של עסקת נטו כך שתמורת חיזוק המבנה ותוספת הבנייה, יקבל היזם זכויות בנייה, לפיו יבנה דירות חדשות שיימכרו ברווח כלכלי.